Лидерът на ГЕРБ се срещна със Стойка Кръстева, поздрави я и каза: Горд съм с Вас! (ВИДЕО)

Ама ти как ги наби американци, китайци, японци, руснаци-ти ги кара по домова книга до края, по български, възхити се Бойко Борисов

Бойко Борисов се среща със Стойка Кръстева
Бойко Борисов се среща със Стойка Кръстева

"Горд съм с вас! За нас е гордост да имаме такива спортисти. Аз като бивш петоразряден спортист си представям какво е да имаш златен медал. Имаш златен треньор и семейство". С тези думи Бойко Борисов поздрави златната медалистка от Олимпийските игри в Токио Стойка Кръстева и нейния екип в централата на ГЕРБ.

 

"Ние сме правили каквото трябва. Не можеше София да няма спортна зала. Оправихме "Триадица", "Локомотив". Построихме в Пловдив, Шумен, Сливница. Мога да ги изброявам половин час, защото сме ги строили с моите колеги. Свършили сме страхотна работа", каза Борисов.

 

"В залите могат да тренират боксьори, гимнастички. Това беше наше задължение и ни сме го изпълнили. Очаквам новите да направят повече", допълни още той.

 

Борисов попита Стойка Кръстева за мерките срещу коронавируса в Япония. Нейният треньор обясни, че мерките са били много строги – влизало се е под конвой в залата за състезание. Освен това се е налагало да правят регулярно антигенни тестове. Кръстева каза, че България е била с най-либерални мерки: "Казваме го като спортисти, които много обикаляме и знаем как е по света".

 

Унищожаването на ваксините и неспособността да се комуникира ползата от ваксината са сред основните проблеми според Борисов: "Чувам, че пак искат да затварят фитнеси. Как ще ги дотирате отново по мярката 60/40". Като предизвикателство пред България посочи засилващия се мигрантски поток.

 

Бившият премиер многократно призна успехите на Кръстева. "В другите държави подготовката за олимпийските игри е преминала под пълна изолация. Това, че не сме спирали беше важно".

 

"Ама ти как ги наби американци, китайци, японци, руснаци-ти ги кара по домова книга до края, по български, много съм щастлив и радостен. Като спортист ми се просълзяват очите да го докопаш това злато. Да си пръв в света. Ние за каратистите и това, което Ивет направи, е разкошно. Шапка й свалям. От гимнастичките очакваме всичко, те винаги са на върха, браво и на тях. Порадвайте се на успехите и отново на работа", възкликна бившият премиер.

 

"Браво на всички спортисти!", завърши лидерът на ГЕРБ.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени