Лидерът на СДС Румен Христов смята консултациите при Радев за фарс

БСП и другите партии се опитват да направят един Отечествен фронт, каза той в предаването "Офанзива" по NOVANews

Румен Христов
Румен Христов Източник: СДС

"Консултациите при Радев бяха фарс. Той първо обяви датата за изборите, после започна разговори с извънпарламентарните партии. С новата дата президентът вероятно се опитва да помогне на формациите, които му симпатизират, но роеално тази дата няма никакво значение. Той успя да обиди голяма част от българите като католици, арменци, протестанти с датата 4 април", смята лидерът на СДС Румен Христов.

Той заяви, че в СДС не са обидени, че не са били поканени при Радев.
"Нашето място не е при него. ДСБ трябва да обясни своето поведение", добави той.

И добави, че е стартирана процедура по изключването на партия "Движение България на гражданите" от ЕНП. 
Румен Христов е убеден, че сегашният президент вероятно няма да спечели втори мандат.

"Той няма да бъде запомнен с нищо. Той няма опит и специалисти, които да го съветват", добави Христов.

 

Промени в Изобрния кодекс преди избори СДС смята за голяма грешка, най-малкото за това, че избирателите трябва да са добре подготвени за начина и процедурите, по които ще гласуват", категоричен бе той.

"В момента имаме възможност да гласуваме машинно. Нека да вършим нещата стъпка по стъпка, да видим как ще мине машинното гласуване, след това да мислим за идеи като гласуване по пощата. В Европа няма държава, в която да има машинно гласуване", каза Румен Христов.

"В ход са разговорите за явяване на изборите на СДС съвместно с ГЕРБ, имаме яснота, но не е коректно да се коментира преди всичко да е изчистено. Рано е да говорим дали ще имаме водачи на листи. Министър-председателят има много ангажименти, но въпреки това водим разговори. Но не е коректно, докато се водят разговорите и не са избистрени, да се коментира", информира Христов.

"В България не сме готови за широка коалиция, която да включи в едно десни и леви. Ние няма как да влезем в коалиция с БСП", убеден е Румен Христов.

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени