Lupa.bg: Христо Иванов-Бойкикев предлагал на Слави Трифонов "левия" Тафров за външен министър

Стефан Тафров е внук на учителката по френски на главореза Вълко Червенков

Стефан Тафров и Христо Иванов-Бойкикев
Стефан Тафров и Христо Иванов-Бойкикев Източник: Zonanews

Съвсем конкретни пазарлъци за постове, а не "въпрос на принципи и политики" били в основата на разлома между "Има такъв народ" и "Демократична България". Въпреки декларациите пред камери и микрофони, че ДБ не настоява за министерски кресла, Христо Иванов-Бойкикев всъщност искал точно това.

 

Участници в преговорния процес са разкрили пред Lupa.bg, че коминтерновският наследник от рода Бойкикеви се опитал да издейства външен министър в кабинета на "Има такъв народ" и неговото име е Стефан Тафров - внук на учителката по френски на главореза от БРП (к) и съветския НКВД Вълко Червенков. Колегите му от младата парламентарна група на ИТН обаче били твърдо против това предложение.

 

Бабата на Стефан Тафров - учителка по френски на Вълко Червенков
Бабата на Стефан Тафров - учителка по френски на Вълко Червенков
Източник: Zonanews.bg

Стефан Тафров е бивш посланик на България в Италия, във Великобритания, във Франция, както и зам.-министър на външните работи. През 2019 г. беше кандидат за евродепутат, а към настоящия момент е депутат от "Демократична България" в 46-ия парламент. Знаков соросоид, от най-приближените на човекомразеца Джордж Сорос. 

 

Джордж Сорос и Стефан Тафров
Джордж Сорос и Стефан Тафров
Източник: Zonanews.bg

"Христо Иванов може да говори каквото си иска пред медиите, но истината е, че се бореше да наложи този човек за външен министър. Според медията, има немалка вероятност "Демократична България" в крайна сметка да подкрепи кабинета на ИТН.

 

"Няма къде да ходят, защото от нови избори ще загубят всички, освен ГЕРБ", обясниха народни представители. Филип Станев от ИТН също даде знак в тази посока. "Задължително и до последно ще търсим подкрепата на Мая Манолова и ДБ - това е важно за нас, важно за хората", подчерта той днес сутринта. 

Още от "България"

Председателят на НСИ казва в парламента, дали България е готова за еврото

Още от деня на въвеждане на еврото титулярите на сметки ще могат да теглят от тях само евро, независимо дали тегленето ще става чрез АТМ/ПОС устройство или в офиса на банка, платежна институция и други

Прочетете повече прочетете повече

Внезапна вечерна проверка на полицията в трите центъра за бежанци в София

След инциденти с бежанци, единият от които именно в центъра в кв. "Овча купел", бяха внесени промени в закона, според които полиция, а не частни фирми трябва да охраняват центровете

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени