Любен Дилов-син: Министър на културата, който мечтае да се държи като милиционер, е новост за политиката

Ритуално самоубийство: Минеков заяви, че за него е чест да го сравняват с Рашков

Любен Дилов-син
Любен Дилов-син Източник: Instagram

Първото редовно заседание на Народното събрание логично започна с размяна на остри реплики от страна на ГЕРБ и министърът на културата Велислав Минеков.

 

Любен Дилов-син каза, че не вижда културен министър, а министър, който мечтае да се държи като милиционер, което е новост за политиката. Ако искате да се простреляте в коляното, назначете Бойко Рашков за културен министър, а проф. Велислав Минеков за министър на вътрешните работи, предложи Любен Дилов-син.

 

Хубаво е да разберем в качеството си на какъв на тази сцена се появи и Светослав Трайков, съветник в културното министерство, запита Любен Дилов-син. Според него действията на Минеков се меко казано некултурни.

 

"Вашият патрон, господин Радев на срещата си вчера каза два пъти, че ако трябва да се разправят с медиите, щяха да подкарат първо ПИК", каза Дилов. "С какво решение и на кой съдебен орган се опитахте да спрете излизате на най-стария български вестник?", запита Дилов. 

 

"Случвало се е в историята на Съветския съюз. Какъвто и спор да има един министър на културата, редно е този спор да се решава по културен начин, без помощта на полиция", обясни депутатът от ГЕРБ-СДС азбучна истина.

 

"Не ги наричам цензура, защото цензурата изисква известно усилие, а не състояние на когнитивен дисонанс - разминаване между действителност и самопредстава, в което вие често изпадате", каза още Дилов за предприеманите от Минеков ктъпки.

 

От своя страна Минеков заяви, че за него е чест да го сравняват с Бойко Рашков.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени