Максимални температури ще достигнат между 15 и 20 градуса днес

През следващите три дни температурите ще останат високи за началото на март

Слънчево и топло време
Слънчево и топло време Източник: Zonanews

Минималните температури в повечето райони ще бъдат между 1° и 7°, а максималните - между 15° и 20°. Ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад.

 

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат от 11° по северното крайбрежие до 16° на юг. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

И в планините ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Ще духа умерен и силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около минус 1°.

 

През следващите три дни температурите ще останат високи за началото на март. В четвъртък ще преобладава слънчево време. Привечер и през нощта срещу петък над Северна България облачността ще се увеличи и на отделни места ще превали дъжд. Вятърът ще бъде от запад-югозапад, предимно умерен, в Дунавската равнина и Източна България - временно силен.

 

В петък и събота ще остане топло за сезона и ветровито. Облачността ще е променлива, по-често значителна, повишава се вероятността за валежи - в петък на места в Западна България, в събота - на повече места в страната, като не са изключени и гръмотевици.

 

В неделя ще бъде предимно облачно, с валежи от дъжд, на места в югоизточните райони значителни. Със силен вятърът от северозапад ще нахлува по-студен въздух и максималните температури съществено ще се понижат.

Още от "България"

Работещи в ИА "Автомобилна администрация" излизат на протест

Исканията на протестиращите са за равно възнаграждение за изпълняващите еднакви функции и заемащи еднакви длъжности, увеличаване на основните работни заплати с 30%, подобряване на условията на труд

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени