Маноил Манев: Депутатът от ДБ Албена Симеонова и обвиненият в тероризъм Дейвид Бодил се познават от 2019 г.

Нали на всички е ясно, че партньорските служби от Великобритания ще се заинтересуват от депутат, помагал по административни проблеми на терорист, каза още той

Маноил Манев, ГЕРБ
Маноил Манев, ГЕРБ Източник: Zonanews

"Станаха ясни две важни неща. Първо, лицето, за което става въпрос днес цял ден (депутатката от ДБ Албена Симеонова, бел.ред.), има съпричастност към терористични организации. И, второ, нашата колежка не е била молена от никоя кметица, кмет, или който и да било да му оказва съдействие, те просто се познават със семейството на това лице от 2019 г.".

 

Това заяви пред представители на медиите в кулоарите на парламента депутатът Маноил Манев от ГЕРБ-СДС след изслушването на закрито заседание на вътрешния министър Иван Демерджиев и на председателя на ДАНС Пламен Тончев по темата.

 

"Знаела или не, това, което мога да ви кажа е, че тя не е молена от никого - административен кмет, зам.-кмет, или какъвто и да било да помага, тя е помагала доброволно", каза Манев.

 

"Нашият извод не е важен, важни са изводите на службите. Важно е, че службите знаят за какво става въпрос. Важно е, че някой се е добрал до помощта на народен представител", каза още Маноил Манев.

 

"А въпросите са много, народен представител е замесен в това", добави Манев: "Нали на всички е ясно, че партньорските служби от Великобритания ще се заинтересуват от депутат, помагал по административни проблеми на терорист", каза още той.

 

По-рано в мотивите Маноил Манев обясни, че на фона на битова престъпност, стрелба по полицейски управления, убийства, катастрофи, сме стигнали дотам да си говорим вече за терористи, задържани на територията на България, издирвани с червена бюлетина, влезли у нас. За да не правим неинформирани изказвания, най-правилно е да чуем хората, които могат да ни представят фактите, посочи депутатът.

 

По думите му на фона на проблемите с невлизането ни в Шенген ще ни зададат и въпроса как терорист е влязъл в страната ни. Тези въпроси ние ще ги зададем тук, днес, не трябва да си заравяме главата в пясъка, заяви представителят на ГЕРБ и поиска конкретни отговори.

 

В кулоарите на парламента депутатката Албена Симеонова отново отказа коментар. Арестуваният във вторник в никополско село 28-годишен Дейвид Бодил бе издирван от Интерпол по искане на властите в Манчестър. Там той е разследван за подготовката на терористични действия.

Още от "България"

Председателят на НСИ казва в парламента, дали България е готова за еврото

Още от деня на въвеждане на еврото титулярите на сметки ще могат да теглят от тях само евро, независимо дали тегленето ще става чрез АТМ/ПОС устройство или в офиса на банка, платежна институция и други

Прочетете повече прочетете повече

Внезапна вечерна проверка на полицията в трите центъра за бежанци в София

След инциденти с бежанци, единият от които именно в центъра в кв. "Овча купел", бяха внесени промени в закона, според които полиция, а не частни фирми трябва да охраняват центровете

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени