Мария Ангелиева и полк. Невяна Митева са назначени за зам.-министри в МВнР

От длъжността заместник-министър на външните работи са освободени Тихомир Стойчев и Елена Шекерлетова

Мария Ангелиева
Мария Ангелиева Източник: Bulgariansinlondon

Със заповед на министър-председателя Димитър Главчев за заместник-министри в Министерството на външните работи са назначени Мария Ангелиева и полковник Невяна Митева.

 

Мария Ангелиева е юрист по образование. Била е народен представител в 39-ото и 40-ото Народно събрание. В периода от юли 2014 г. до август 2020 г. е завеждащ консулската служба в българското посолство в Лондон. От ноември 2020 г. до момента в същото посолство е заемала длъжността пълномощен министър в Службата по търговско-икономическите въпроси.

 

Полк. Невяна Митева
Полк. Невяна Митева Източник: You Tube/ВТК

Полковник Невяна Митева отговаря за международните контакти в кабинета на началника на Генералния щаб на Българската армия в периода от 2007 г. до 2009 г. В Министерството на отбраната е била главен експерт в отдел "Двустранно сътрудничество и регионални инициативи" в дирекция "Отбранителна политика", а от 2017 г. до момента е полковник в дирекция "Социална политика" и отговаря за изпълнението на националните и международни политики свързани с прилагането на дневен ред "Жени, мир и сигурност" (WPS). Била е председател на Комитета на НАТО по равнопоставеността (NCGP) в периода 2015-2017 г.

 

От длъжността заместник-министър на външните работи са освободени Тихомир Стойчев и Елена Шекерлетова.

Още от "България"

От днес гражданите могат да проверят чрез ГД ГРАО номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на

Всеки избирател, който има постоянен и настоящ адрес в различни населени места, може да поиска вписване в избирателния списък по настоящ адрес

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени