Мария Габриел: МВнР би подкрепило замразяването на активите на Россътрудничество от компетентните ведомства в България

Вицепремиерът допълни, че министерството няма компетенцията да приложи санкциите

Мария Габриел
Мария Габриел Източник: Zonanews

Министерството на външните работи би подкрепило замразяването на активите на Россътрудничество, включително банкови сметки, от страна на компетентните ведомства в Република България. Това каза вицепремиерът и външен министър Мария Габриел. 

 

Изказването ѝ беше в отговор на въпрос на ПП-ДБ относно замразяването на активите на Руския културно-информационен център в София и мерките срещу пропаганда от страна на Русия. Тя посочи, че МВнР няма компетенцията да приложи санкциите, но е необходимо бързо приемане на нормативен акт.

 

Външното министерство изразява последователна позиция за необходимостта от приемане на нарочен, нормативен акт, който да уреди в цялост обществените отношения и да регламентира правомощията и отговорностите на отделни институции по прилагането на ограничителните мерки на ЕС, ООН и на национално ниво върху замразяване на финансови активи, заяви Габриел. 

Още от "България"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени