Марияна Николова: Най-важното е да направим честен вот

Не участвам в листи, отговарям единствено за организацията на изборите, каза вицепремиерът

Марияна Николова
Марияна Николова Източник: bTV

„Най-важното е да направим вот, който да е честен и да осигури спокойствие на гражданите и те свободно да изразят своята воля без никакъв риск по отношение на живота и здравето им“, каза в предаването "Тази сутрин" вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова. Тя поясни, че не участва в никакви листи, а единствено отговаря за организацията на вота.

 

"Много важно е противоепидемичните правила да се спазват точно и стриктно, така както са описани в протокола", заяви Николова. Тя бе категорична, че ще бъде безкомпромисна по отношение на контрола, за да няма риск за здравето на хората. Ще бъдат осигурени дезинфектанти и всякакви предпазни средства. По думите й няма никакъв риск по отношение на хигиената. Предоставените машини за вота вече се проверяват за достоверността им и тяхната годност. Вицепремиерът Николова отхвърли възможността да се стигне до хаос при броенето и попълването на гласовете от стандартните бюлетини и тези от машинното гласуване.

 

Марияна Николова каза, че ще имаме добър зимен сезон, въпреки че не е силен предвид кризата.
"Имаме резервации, особено уикенд пакетите. Резервациите обикновено са от нашите сънародници, но идват и от съседните балкански страни", каза министърът на туризма. По отношение на летния сезон Николова заяви, че отново ще се разчита на туристите от Израел и Русия. Приоритетни пазари са още Германия и Великобритания.

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени