Масова ваксинация в цялата страна днес

В София освен "Пирогов" се включват още пет лечебни заведения - ИСУЛ, Първа, Втора и Пета градска болница, както и "Софиямед"

Ваксинация
Ваксинация Източник: Zonanews

Масовата ваксинация е вече факт. Създадена е организация не само в "Пирогов", но и други столични болници. Това каза директорът на "Пирогов" проф. д-р Асен Балтов, цитира думите му bTV. Масова ваксинация  се провежда днес и в цялата страна. "Не мисля, че има риск от хаос на опашките. Хората не бяха нетърпеливи, а по-скоро искаха повече информация", каза още шефът на "Пирогов", като допълни, че ваксинацията отнема около 5 минути. В София се включват още пет лечебни заведения - ИСУЛ, Първа, Втора и Пета градска болница, както и "Софиямед".

 

В РЗИ-Пловдив ще работят 2 кабинета за ваксинация, като не е необходимо желаещите да се записват предварително. Ваксини ще се поставят и в болницата в Асеновград. Масова ваксинация срещу COVID-19 започва и в Хасково. Ще работят три пункта - в сградата на РЗИ, в МБАЛ "Хасково" и болница "Хигия".  Втори кабинет отваря днес в Шумен, заради големия интерес към ваксините. Той се намира в сградата на ДКЦ 1, позната на шуменци като Новата поликлиника. Масова ваксинация започва и в Плевен, Враца, Перник. Пунктове за ваксиниране ще бъдат открити още в Карнобат и Поморие, както и в медицински центрове в Айтос, Слънчев бряг и Царево.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени