Мая Манолова: Няма да има гнездо на Сокола в този парламент, правим правителство с БСП при третия мандат

Нинова заяви, че вчера ИТН са доближили границата на търпимостта

Мая Манолова
Мая Манолова Източник: Zonanews

"Време е да се вземем в ръце. Това е Народно събрание, не е детска градина, не е махленска сбирка, не е шоу програма. Цяла България ни гледа. Хората очакват решение на проблемите си, очакват стабилно правителство, а не партийни сглобки и не хора без опит и без подготовка, начело на държавата", заяви Мая Манолова от ИБНИ. Тя каза, че не може една партия да превръща българските граждани в заложници, за да удовлетвори партийния си интерес.

 

"Тази декларация е повече призив към всички разумни хора в тази зала. Стига прищевки, стига небивалици и излагане пред хората. Стига шоу, излъчване на министър-председатели с телевизионни кастинги", призова Мая Манолова.

 

"Кой стои зад маневрите по терена и по ръба на нервите на българските граждани?", попита Манолова и си отговори: "Питате къде видяхме дългата ръка на ДПС и е време да отговорим - в разочароващата покана на ИТН към ДПС да участват наравно с партиите на протеста в преговорите… В координираната атака на ГЕРБ, ДПС и на ИТН срещу успешните министри от служебното правителство дългата ръка на ГЕРБ и ДПС е и в комисията "Буджака". Според нея няма да има гнездо на Сокола в този парламент.

 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и председателят на парламентарната група на ИБГНИ Мая Манолова дадоха заявка за съставяне на правителство с третия мандат в декларации, прочетени от парламентарната трибуна. 

Нинова посочи предизвикателства пред страната - новата COVID вълна, увеличението на цената на тока и стоките, както и мигрантската вълна.

 

"Проблемите могат да бъдат решени само при едно условие - и то е, че парламентът продължи да работи, не се разпуска. Мнозинството българи харесват служебния кабинет, но ако не съставим редовно правителство и разпуснем парламента, служебният кабинет е с вързани ръце. Без бюджет, без промяна в Закона за енергетиката, без промяна в Закона за водите, без преизчисляване на пенсиите. Отговорността е тук, в тази зала, отговорността е в наши ръце", каза Нинова.

 

Нинова заяви, че вчера ИТН са доближили границата на търпимостта. "Не може да казвате, че предупреждавате президента, че няма да подкрепите този или онзи трети мандат, за да внимавал на кого го дава. Не се месете в правомощията на президента", обърна се Нинова към партията на Трифонов, които вчера обявиха, че се отказват да съставят кабинет и ще подкрепят Румен Радев за втори мандат. 

 

 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени