Мая Манолова пред Тошко Йорданов: Обещайте му нещо на Христо Иванов и после не го изпълнявайте

Повръща ми се от лицемери в този парламент, добави председателят на ПГ на ИТН

Делян Пеевски
Делян Пеевски Източник: Zonanews

"Повръща ми се от лицемери в този парламент". Това заяви заместник-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов от парламентарната трибуна по време на обсъждане на темата за създаването на временна комисия за незаконното строителсто на Буджака. 

 

"Ние ще подкрепим създаването на тази комисия, така както подкрепихме комисията за Росенец. Това е елементарно, ясно и логично. Ще подкрепим и всяка комисия, която четиримата зелени в тази зала предложат за всяко друго извращение с българската природа, било то на морето, или в планината. Ще подкрепим всяка комисия, за да не издевателстват върху българската природа", добави Йорданов.

 

И рязко смени темата с разказ за случилото се по време на преговорите на ИТН с ДБ и ИБНИ.

"Христо Иванов заяви в нашата парламентарна стая, пред петима човека, че той трябва да одобри който и да е кандидат за министър-председател, членовете на МС и всяко едно бъдещо назначение по контролни органи. Иначе губим подкрепата. Ако това не е кадруване, аз съм висок 3 метра баскетболист. Мая Манолова пък заяви пред мен и Виктория Василева: "Обещайте му нещо на Христо Иванов и после не го изпълнявайте". Готов съм да отида на детектор на лъжата, за да потвърдя думите на тези двама лицемери", заяви Йорданов.

 

Той добави, че според него "ДПС и ДБ си мерят олигарсите". От ИТН пък имали достатъчно известен лидер, който няма къща на Буджака. За партията е "еднакво гадно дали ще заменят Доган и Пеевски с Иво Прокопиев", каза още Йорданов.

 

"Ами, да, искате нашите гласове. Те са точно на половина на вашите, но са много ценни. Редно е да съгласуваме хората, които предлагате, ако искате да подкрепим правителството ви. Това не означава, че ние щяхме да имаме право на вето върху ваши решения. Не е зле, ако ще ходите на детектор на лъжата, да кажете и това", отвърна Христо Иванов.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени