Медалистката от Токио Антоанета Костадинова: Късметът в стрелбата е нещото, без което не можем

Освен тренировките, другата страст на Антоанета Костадинова е нейното семейство

Антоанета Костадинова
Антоанета Костадинова Източник: БНТ

Сребърната медалистка по спортна стрелба Антоанета Костадинова се завърна в родния си град Търговище. Тя беше приветствана от специална церемония пред сградата, където се е подготвяла за олимпиадата в Япония. За усещането да си сред първите, равносметката и бъдещите планове медалистката разказа пред БНТ.

 

"Нагласата като цяло ми беше просто да си свърша работата, това за което сме тренирали да реализирам като резултати. Съответно доколкото беше възможно се получиха нещата", разкри тя. Костадинова сподели, че липсата на зрители по време на Олимпийски игри в Токио не се ѝ е отразило. За нея носенето на маски е било едно от най-трудните неща, тъй като в Токио маските са задължителни навсякъде както на открито, така и на открито.

 

Много важен за спорната стрелба според Костадинова се оказва късметът. "Късметът в стрелбата е нещото, без което не можем, защото особено на малокалибреното оръжие, където на финала е изстрел от 10.2 - там нямаш ли късмет нищо не се получава", допълни още тя.

 

Освен тренировките, другата страст на Антоанета Костадинова е нейното семейство. "Другите ми занимания са свързани с личните домашни отговорности, с децата вкъщи и това е нещото, което ме зарежда за това, което ми предстои в професионалната сфера. Децата ми са страхотни и за тях си струва всичко, което правя", сподели сребърната медалистка.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени