Медици и граждани от цялата страна на протест пред здравното министерство и МС

Протестът на медиците беше предшестван от бурното недоволство на пътните строители, миньорите от Мини "Марица изток", синдикатите, работодателите и ресторантьорите

Протест на медиците
Протест на медиците

Лекари, медицински сестри, шофьори на линейки и санитари от центровете за Спешна медицинска помощ от цялата страна и COVID отделенията в болниците излязоха на протест пред Министерството на здравеопазването и МС.
 
Те въстанаха с мощен протест срещу провала на правителството на Румен Радев и здравния му министър Стойчо Кацаров в борбата с пандемията от COVID-19. Мащабите й се разрастват с невиждан досега в България брой заразени и починали от инфекцията, заради неадекватното и некадърно управление на обитателя на президентството, информира ПИК. Отново сградата на Министерския съвет е опасана от плътен кордон от служители на жандармерията и Специализираните полицейски сили.

 

Протест на медиците
Протест на медиците Източник: Facebook

Организатори са от синдикат "Здравеопазване" към Националния синдикат "Защита". Поводът за недоволството е нова заповед за изплащане на допълнителни възнаграждения за работа в условията на пандемия, която според синдиката е неясна. 

 

Според тях тя води до несправедливо и субективно разпределение на допълнителните възнаграждения и дори лишаване на работещи от тях. Организаторите на протеста допълват, че това създава масово недоволство и напрежение в отделните спешни центрове и COVID отделенията в болниците.

 

Протестът на медиците беше предшестван от бурното недоволство на пътните строители, миньорите от Мини "Марица изток", синдикатите, работодателите и ресторантьорите срещу едноличната диктаторска и абсолютно неадекватна власт на Румен Радев и кабинета му начело със Стефан Янев.

 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени