"Медия 24" придобива агенция и радио "Фокус"

Цената на сделката не е известна

ИА Фокус
ИА Фокус Източник: Скрийншот/Youtube

Компанията "Медия груп 24", която е собственик на няколко регионални сайта (Plovdiv24.bg е сред тях) е новият собственик на агенция "Фокус" и на едноименната радиоверига. Това става известно от съобщение на сайта на "Фокус".


За сделката стана известно преди две седмици, когато изпълнителният директор на "Фокус" Диян Димитров обяви, че към медията има засилен интерес. Агенция "Фокус" беше основана от Красимир Узунов, който почина през 2019 година. Оттогава компанията се контролира от съпругата и дъщеря му.

 

"Фокус" беше първата частна онлайн информационна агенция в България, а от 2004 г. създаде и първото от радиата в бъдещата си верига. Всичките 60 радиостанции, които излъчват в цялата страна, също са продадени. Цената на сделката не е известна.

 

"Медия груп 24" е собственост на "МГ 24 Холд". Дружеството е регистрирано в Пловдив и управлявано от Кирил Налджиев и Веселин Живков.


"Бързината и точността, които са запазена марка на "Фокус", ще останат приоритет за работещите в медията. Ще доразвием изключителния информационен потенциал на "Фокус", комбинирайки го с много и качествено съдържание от регионите, където пък "Медия груп 24" ЕООД е безспорен лидер. Ще създадем и няколко общи новинарско-информационни продукта в София и големите областни градове. Имаме ясна визия и стратегия за развитието на "Фокус"", коментира Кирил Налджиев, цитиран в съобщението.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени