Метежникът Румен Радев се гаври с всичко, до което се докосне - сети се за коронакризата след 9 месеца

Румен Радев, който от март миналата година до сега извърши нечувано посегателство срещу България и българите, неглижирайки смъртоносния коронавирус и насърчавайки неподчинение на мерките, които правителството и НОЩ предлагаха, днес се сетил да се интересува както от конституционното право на вот, така и от здравето на българските граждани

Метежникът Румен Радев се гаври с всичко, до което се докосне - сети се за коронакризата след 9 месеца
Метежникът Румен Радев се гаври с всичко, до което се докосне - сети се за коронакризата след 9 месеца

Румен Радев се среща в момента с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, доц. Ангел Кунчев и проф. д-р Красимир Гигов. Обсъждат се предстоящите парламентарни избори и провеждането им в обстановката на пандемия от коронавирус.
Двуличието на Румен Радев достигна зеещи висини в момента, в който започна срещата с думите:
„Нека оставим всяка политика на заден план. Поканил съм ви като експерти“.
Този, който разбуни страната и я хвърли в сблъсъци между платени от олигархията метежници, начело с него, вдигнал юмрук като слязъл на 9 септември болшевишки шумкар-терорист, и нормалните, свободолюбивите и проевропейските български граждани, тормозени месеци наред от откровени дегенерати. Радев няма никакво право да изисква каквото и да било, особено от авторитетни и ефективни специалисти като тези, с които в момента се среща.
„Как виждате да се развие пандемията, колко карантинирани очаквате? Това са нещата които касаят хората и партиите. Вече трябва да имате яснота за мерките и те интересуват всички. Тук имаме от една страна законови изисквания и е важно дали можете да се впишете в тях“, нахалства преди минути Радев, когото огромната част от българите и почти всички български партии са подложили на морален импийчмънт, с твърдото намерение да опазят отечеството от чужди московски импланти на върха на държавата.
Доц. Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор:
„Няколко са причините да сме внимателни. Празниците въпреки спазването на мерките доведоха до по-чести контакти. Леко ще се повиши заболеваемостта вероятно. Има два нови щама – от Великобритания и от Южна Африка. Натрупва се все по-голям контингент от преболедували и имунизирани.  Може да се организира временно премахване на карантината за 1-2 часа, за да упражнят хората правото си на глас. Има варианти за списъци за гласуване на карантинирани. Може да се осигурят секции за преболедували. Успяхме да снижим заболелите от 700 на 100 000 на 240-260 в момента“, разказа доц. Ангел Кунчев.

Проф. Красимир Гигов, шеф на Координациoнния съвет за изпълнение на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19:
„Ваксинационният щаб работи много добре и маскималният брой вакснинирани към момента е изпълнен. Очакваме още ваксини до март и може мн да нарастне броя до тогава. Ще има още преболедували и така броят на защитени лица ще се увеличава. Вс е въпрос и на организацията. Да се спазват мерките и да има контрол на контактите между хората. При добра организация на 28.03 може да има избори.

Проваленият президент Румен Радев задава въпроси, макар че трябва да дава отговори за метежа, който запали и подклаждаше в продължение на месеци:
„Обсъждате ли мерките с ЦИК. Има законови противоречия, как ще ги решавате?“.

Доц. Кунчев:
„Провели сме среща с ЦИК и видепремиера Дончев, ще заимстваме опита на страни с близки до нашите условия. Ние ще кажем какви са възможностите, ЦИК ще прецени какво може да се приеме“.

Министър Костадин Ангелов:
"От 2 месеца разработваме плана за действие за провеждане на изборите. В момента, в който президентът обяви дата за изборите, ние ще го представим. В другия случай ще е като преждевременно раждане, защото всеки ден данните се променят. За ваксините – те са достатъчно за всички български граждани. Упълномощена е ЕК да води преговори и да сключва договорите. Ваксините са изчислени на база квота, която е определна за всяка държава. Тя е на база процента на населението спрямо населението на ЕС. Така се изчислява броя ваксини. Числата са: първата доставка бе 9750, сега получихме 25 хил, на 11-ти януариочакваме 35 хил., а в края на месеца – 35 хил. Така ще достигнем над 100 хил. ваксини за около 50 хил. българи. Чакаме решението на Агеницията за шестата доза на флакона защото до сега са до 5. Очакваме и договора с "Модерна" – по него ще получим 500 хил. ваксини. Тя също се съхранява във фризер. По този договор трябваше да има становище до 6.01 но се удължи защото има спор за активните съставки на васкината. Следващият договор с Астра Занека се сключва от ЕК – по него ще получим няколко милиона ваксини. С нея ще се ваксинира масово. Създадена е организация. По отношение на плана за ваксинация, той е ясен: през 1-вата фаза се ваксинират медици, през 2-рата – възрастни хора в домове и учители. Тя ще започне, когато е ясно, че сме задоволили 1-ва фаза. Започваме с тези учители, които са попълнили декларация, че искат да се ваксинират, а в домовете – където няма заболели. Има достатъчно ваксини за всички граждани. Тя ще е безплатна и доброволна. За контрола – всяко едно разписано действие в плана за изборите са разписани конкретни действия които трябва да се предприемат. Мисли се за мобилни секции – как да гарантираме правото на хората които няма да могат да напускат домовете си. Изучваме опита на страни като Румъния, който използваха мобилни урни. В Румъния имаха мобилни урни по къщите – мислим и в тази посока. Но трябва да мислим и за сигурността на хората които ще обезпечават тези урни. Когато има дата за изборите веднага ще покажем плана.  Мисли се за всеки един отделен български гражданин...Мерките не могат да бъдат рахлабвани. Не по-ръно от средата на февруари ще имаме яснота кои мерки могат да бъдат отхлабени. Не предизборната кампания, а здравето на хората - това трябва да е отправната точка на българските политици. Аз лично искам българските граждани да бъдат здрави“.

Още от "България"

Прокуратурата: Законопроектът за съдебната власт съдържа сериозни недостатъци и се нуждае от редакция и допълнително обс

В становището е направен обстоен преглед на предложенията за промени като са изложени аргументи за това, че някои от тях не съответстват на Конституцията и са в противоречие с принципите на правовата държава

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени