Милен Митев става и.д. генерален директор на БНР след оставката на Балтаков

Силвия Великова и Петър Волгин отказаха да са и.д.

Милен Митев
Милен Митев Източник: БНР

Милен Митев ще бъде избран за и.д. генерален директор на Българското национално радио на заседанието на Съвета за електронни медии днес, пише "24 часа". До това се стигна, след като шефът на БНР Андон Балтаков изненадващо подаде оставка в понеделник, а мотивите му за нея са дълбоко лични, както той сам казва в писмо до служителите си.

 

Милен Митев е лицето съгласувало неправомерно договорите за доставка на ток със задни дати, без да е имал такива правомощия и ангажименти. Заради това той е разследван в момента от прокуратурата.

 

В деня, в който Балтаков подаде оставката си, от СЕМ бяха решили да поканят Силвия Великова и Петър Волгин за временен шеф на радиото. Но нито един от двамата не се съгласи.

 

Милен Митев е роден на 4 март 1984 година. Завършва специалност "Право" в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Започва работа в БНР през 2009 година като юрисконсулт. Притежава опит в областта на закрилата на авторски и сродни права, обществените поръчки, медийното, трудовото и административното право, управлението на имущество и участието в европейски проекти и програми. От 2013 до 2019 година е член на Правния комитет на EBU – Европейския съюз за радио и телевизия.

 

В периода август 2018 година – юли 2019 година е директор на Дирекция "Правна и човешки ресурси" на БНР. От септември 2019 до март 2020 година работи в Българската телеграфна агенция, първо, като главен юрисконсулт, а след това и като главен секретар. От 1 април 2020 година е директор на Административна дирекция на БНР.

 

На заседанието си днес СЕМ ще приеме и оставката на Андон Балтаков. В рамките на следващите 3 месеца Съветът ще проведе конкурс за избор на нов генерален директор на общественото радио. Така до 4 ноември БНР ще има нов шеф.

Още от "България"

Убиецът от "Соло" е имал политическа протекция, твърди бащата на Кирил Въжаров

Тодоров получи доживотната си присъда от ВКС на 4 декември 2013 година. Тя е за двойното убийство на 21-годишния Кирил Въжаров, вратар на националния отбор по хокей на лед, който издъхва на място, а 24-годишният Васил Александров - в линейката на път за болница

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени