Министър Ангелов: В Сандански е нарушен Националният план за ваксиниране

Здравният министър проф. Костадин Ангелов обяви в своя профил във фейсбук, че след разпоредената вчера проверка на ваксинирането на общински съветници, е установено, че е нарушен Националният план за ваксиниране срещу COVID-19 в град Сандански

Проверката е установила по безспорен начин, че редът за ваксинации на българските граждани е нарушен. Ето какво написа проф. Ангелов във фейсбук:
"Вчера, 09.01.2021 г., малко преди 18:00 ч., разпоредих проверка на сигнал за нарушения на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в град Сандански. Тя установи по безспорен начин, че редът за ваксинации на българските граждани е нарушен. В COVID системата, където се регистрират ваксинираните лица, са вписани четирима общински съветници от Общинския съвет в град Сандански.

За да бъдат изцяло спазени принципите на прозрачност и законосъобразност, в рамките на първия работен ден след получаването на сигнала, утре - 11.01.2021 г., ще бъдат взети обяснения от отговорните за ваксинирането в Сандански лица и институции.
Действията ни във връзка с ваксинирането на всеки отделен българин са подчинени на ясни и точни правила, разписани в Националния план.
Няма да допусна институции или отделни лица да ги нарушават!".
Министър Ангелов В Сандански е нарушен Националният план за ваксиниране
Министър Ангелов: В Сандански е нарушен Националният план за ваксиниране


Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени