Министър Ангелов: В Сандански е нарушен Националният план за ваксиниране

Здравният министър проф. Костадин Ангелов обяви в своя профил във фейсбук, че след разпоредената вчера проверка на ваксинирането на общински съветници, е установено, че е нарушен Националният план за ваксиниране срещу COVID-19 в град Сандански

Проверката е установила по безспорен начин, че редът за ваксинации на българските граждани е нарушен. Ето какво написа проф. Ангелов във фейсбук:
"Вчера, 09.01.2021 г., малко преди 18:00 ч., разпоредих проверка на сигнал за нарушения на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в град Сандански. Тя установи по безспорен начин, че редът за ваксинации на българските граждани е нарушен. В COVID системата, където се регистрират ваксинираните лица, са вписани четирима общински съветници от Общинския съвет в град Сандански.

За да бъдат изцяло спазени принципите на прозрачност и законосъобразност, в рамките на първия работен ден след получаването на сигнала, утре - 11.01.2021 г., ще бъдат взети обяснения от отговорните за ваксинирането в Сандански лица и институции.
Действията ни във връзка с ваксинирането на всеки отделен българин са подчинени на ясни и точни правила, разписани в Националния план.
Няма да допусна институции или отделни лица да ги нарушават!".
Министър Ангелов В Сандански е нарушен Националният план за ваксиниране
Министър Ангелов: В Сандански е нарушен Националният план за ваксиниране


Още от "България"

Последни новини

Най-четени