Министър Костадин Ангелов и НОЩ с последни данни за разпространението на коронавируса

Отчитаме изключително положоителни данни като резултат от въведените противоепидемични мерки. Това каза министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов във връзка с актуалната ситуация с разпространението на коронавируса

Министър Костадин Ангелов и НОЩ с последни данни за разпространението на коронавируса
Министър Костадин Ангелов и НОЩ с последни данни за разпространението на коронавируса Източник: МС

"Данните от днес – 1002 нови случаи, 2 пъти повече излекувани от новите случаи. Броят на излекуваните като трайна тенденция е два пъти повече от новозаболелите. Заетост на болничните легла – 47% с пациенти с усложнено състояние", информира проф. Ангелов.

Доц. Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор:
"На 24-то място сме по по заболеваемост и 3-то по смъртност в ЕС е България. Области с най-ниска заболеваемост – Кърджали, Габрово. Реални данни ще има след края на тази седмица заради почивните дни. Кукерският фестивал в Перник ще бъде отменен. Премерен е риска. Ще предприемем мерки и по селата". 

Красимир Гигов, председател на Координациoнния съвет за изпълнение на Националния план за ваксиниране срещу коронавирус:
"След получаване на първата доза ваксина веднага започна ваксинацията. 7900 към момента са ваксинирани. Много добра организация имаме. Към момента нямаме информация за странични ефекти. Имаме готовност максимално да използваме силите си". 

Министър К. Ангелов:
"Следим всяка тенденция. Очакваме и числата от Нова година. Тогава ще са минали и 10 дни от училищата и детските градини. С министър Вълчев ще се срещнем в понеделник и ще видим възможностите за другите ученици".

Още от "България"

Последни новини

Най-четени