Министър-председателят Борисов инспектира АМ "Хемус" заедно с финансовия министър Ананиев

"Ще си изпълним ангажиментите. Цяла България ще се промени и икономиката ще е различна", каза финансовият министър Кирил Ананиев

„Трябва да види министър Ананиев, защото струва близо 2 млрд. лв. Видяхме новото трасе и колко е напреднал процесът. Едната част вече е асфалтирана, изградени са и кръговите кръстовища и то само за няколко месеца в условията на пандемия. Това е изключително тежка местност. Почти цялото трасе стъпва на моста. Искам българите да знаят, че нашите строители работят на световна класа, за да може след това да се минава за минути. Това за десетилетия напред ще промени облика на Северозапада. Вижда се колко много е направено. Тя затова „Хемус“ е направена само до Правец, защото се вижда през какво минава. Ще се види разликата", разпалено обясняваше премиерът.

"Това ще промени облика на Северозапада. След няколко дни ще отидем и до Мездра, Монтана. Вижте през какви терени минават. Приятно ли е така колеги като я гледате, има разлика от предишния път. Снимайте, така стана и с газопроводите, бяха над земята, сега вече не се виждат. Така ще стане и с магистралата. Бързо ще забравим как е строена", добави Борисов, докато хеликоптерът се придвижваше над над изгарждащото се ново трасе на АМ "Хемус".  

"Прекрасна ни е държавата, но трудна за строителство. Виждате как се копаят тези баири. Убеден съм, че хората вярват на това, което казваме, защото го показахме и на "Балкански поток". Тази година пускаме между Ловеч и Плевен и трябва да подминем Търговище. Археолозите си свършиха работа и в тази част. И всичко това в условията на пандемия, хората в другите страни не могат да излязат от вкъщи, а ние ще оставим на следващите поколения и бизнеса огромни по обем работи извършени от февруари насам", допълни той. 

Министър-председателят Борисов инспектира АМ Хемус заедно с финансовия министър Ананиев2
Министър-председателят Борисов инспектира АМ Хемус заедно с финансовия министър Ананиев

Премиерът Борисов специално акцентира на отношението към археологическите артефакти - на 90 км се извършват археологически проучвания и консервации.
"Виждате и колко техника има. Как се преминава през скалите?! Може би има само 1-2 км равен терен. Трябва да благодарим на археолозите много бързо и професионално работят и помагат на строителството. Глинеста е почвата и задържа водата – машините не могат да работят. Но след 3-4 месеца ще се види каква е разликата" разкри Борисов.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени