Министър Тагарев безкомпромисен: Нужни са нови учебници по история, за да не се пропагандира, че Русия е наш приятел и освободител и ние трябва да сме ѝ вътрешно благодарни за стореното (ВИДЕО)

Не само традиционните български медии, но и социалните мрежи трябва "да се проследяват", за да се противодейства на промъкващата се в тях руска пропаганда, добави той

Министър Тагарев
Министър Тагарев Източник: Скрийншот видео кадър

"Трябва да можем да представим на българския народ историята в нейния реален смисъл. Защото поколение след поколение се говори, че Русия е наш приятел и освободител и ние трябва да сме ѝ вътрешно благодарни за стореното. Макар в историята често да сме били на противоположните страни при различни конфликти". Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев пред дискусионен формат на Атлантическия съвет в САЩ.

 

Министърът на отбраната Тодор Тагарев пред дискусионен формат на Атлантическия съвет в САЩ
Министърът на отбраната Тодор Тагарев пред дискусионен формат на Атлантическия съвет в САЩ Източник: Скрийншот видео кадър

"Русия също така често е преследвала собствените си интереси в ущърб на интересите на българския народ. Така че едното нещо е историята и образованието. Другото нещо е да сме в състояние да идентифицираме дезинформационни и пропагандни кампании и да намираме най-добрите възможни начини за противодействие на тези кампании. В този смисъл трябва да можем да проследяваме пропагандните кампании за дезинформация не само в традиционните медии, но и в социалните мрежи, които въздействат ден след ден върху различни групи от населението. И да намираме най-подходящите интерпретации за противодействие на тази дезинформация", добави министърът на отбраната. 

 

Не само традиционните български медии, но и социалните мрежи трябва "да се проследяват", за да се противодейства на промъкващата се в тях руска пропаганда, описа той една от най-належащите задачи в борбата с кремълскита дезинформация, пропаганда и фейк кампании. 

 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени