Министерството на културата обяви конкурсна сесия по програма "Помощ за книгата" за 2024 г.

Общата сума на конкурсната сесия е в размер на 400 000 лв., а размерът на финансовата подкрепа за един проект е до 7 000 (седем хиляди) лева

Министерство на културата
Министерство на културата Източник: Zonanews

Министерството на културата обяви конкурсна сесия по програма "Помощ за книгата” за 2024 г. По сесията ще бъдат финансирани творчески проекти в областта на книгоиздаването в следните направления: "Българска и преводна художествена литература"; "Българска и преводна хуманитаристика"; "Литература за деца и юноши" и "Културно наследство и съвременна култура".

 

Право да кандидатстват в конкурсната сесия за финансово подпомагане имат издателства и други юридически лица, вписани в Регистъра на културните организации по Закона за закрила и развитие на културата, в Регистъра на народните читалища и читалищни сдружения по Закона за народните читалища и в Регистъра на обществените библиотеки по Закона за обществените библиотеки.

 

Книги
Книги Източник: Pixy

Общата сума на конкурсната сесия е в размер на 400 000 лв., а размерът на финансовата подкрепа за един проект е до 7 000 (седем хиляди) лева.

 

Нямат право да кандидатстват културни институти и организации, които не са изпълнили условията по други договори с Министерството на културата.

 

Необходимите документи за участие в конкурса са формуляри за кандидатстване по образец, както и Правилата, са публикувани на сайта на Министерството на културата.

 

Проектите се подават на адреса на Министерството на културата:  София 1040, бул. "Александър Стамболийски" № 17, а крайният срок е 10 май включително.

 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени