Митко СМС-а забрани на служителите в МО алкохола и дрогата в работно време

Стоянов забранява още "продажбата на алкохол във всички столове, бюфети или други помещения за продажба на продукти и напитки на територията на военните формирования и в административните сгради в управление на МО

Димитър Стоянов
Димитър Стоянов Източник: Zonanews

Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов забрани на служителите да пият алкохол и да употребяват наркотици в работно време. Това става с изрична заповед на министъра известен с прякора "Митко СМС-а", публикувана на страницата на МО.

 

От нея се разбира, че забраната важи и при занятия, тренировки, учения, мисии и операции, а всеки, който си позволи да я наруши, ще бъде отстранен. Необходимостта от въпросната заповед Стоянов мотивира, че е в изпълнение на устава за войскова служба, Закона за движение по пътищата и "с оглед необходимостта от прекратяване на случаите на нарушаване на войсковия ред и дисциплина в резултат от употребата на алкохол, наркотични вещества, техни аналози или други упойващи вещества".

 

Стоянов забранява още "продажбата на алкохол във всички столове, бюфети или други помещения за продажба на продукти и напитки на територията на военните формирования и в административните сгради в управление на Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия". Ако военнослужещ се яви на работа пил или дрогиран, го чака уволнение.

 

Стоянов забранява още на подчинените си да карат под въздействието на алкохол над 0,5 промила и наркотици по време на работа или в извънработно време под заплаха за уволнение. Контролът върху изпълнението на заповедта Димитър Стоянов възлага на съответните командири/началници/ръководители, а за Министерството на отбраната - на началника на отбраната.

 

Заповедта на военния министър Димитър Стоянов
Заповедта на военния министър Димитър Стоянов Източник: МО

 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени