Митрофанова наглее отново - видя украинска провокация при изпращането на патриарх Неофит

Тя посочи, че Патриархът на Русия и цяла Москва Кирил няма да може да присъства на погребението на Патриарх Неофит

Елеонора Митрофанова
Елеонора Митрофанова Източник: МИД на РФ

Руският посланик Елеонора Митрофанова, която е шампион в обругаването на България и българите, определи като огромна провокация присъствието на украинския духовен лидер Епифаний на погребението на Патриарх Неофит.

 

"Това не е просто напрежение, а огромна провокация и спрямо Българската църква включително. Това е провокация, защото тази църква не е призната от Българската. Това е абсолютна провокация от страна на Фенер (наименованието на Вселенската патриаршия, бел.ред.)", каза Митрофанова, цитирана от БГНЕС.

 

По-рано митрополит Антоний каза, че няма нищо притеснително в присъствието на представител на Украинската православна църква на опелото.

Той ще присъства молитвено, но няма да вземе участие в церемонията, тъй като Българската православна църква все още не е признала автокефалията на Украинската православна църква.

 

Тя посочи, че Патриархът на Русия и цяла Москва Кирил няма да може да присъства на погребението на Патриарх Неофит. "Първо, никой не е поканил патриарх Кирил. В момента той се среща със сръбския патриарх и там има общи мероприятия. Ще присъства представител на патриарха – митрополит Западноевропейски Нестор. Той вече е тук", каза посланик Митрофанова.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени