Митрофанова "плаче" за отзоваване, закани се на България: Ще ви го върнем заради изгонените дипломати

Съгласуваната позиция на руското посолство и партията на Костадинов поставя въпроса докога руската пета колона ще си разиграва коня в България

Елеонора Митрофанова
Елеонора Митрофанова Източник: МИД на РФ

Русия може да отговори асиметрично на България заради изгонването на 10 руски дипломати заради данни, че участват в шпионска мрежа. Това се разбра от изявление на руския посланик Елеонора Митрофанова.

 

"Българският народ не подкрепя антируските реторика и политика на правителството в София", заяви тя, цитирана от РИА Новости. "В събота в София и други градове на страната се състояха митинги срещу визитата на американския секретар Лойд Остин", посочи още Митрофанова, явно визирайки малобройните сборища на партията на руските националисти в България "Възраждане". 

 

"В знак на подкрепа ние получаваме телефонни обаждания и писма по обикновената и електронните пощи от множество български граждани и това показва, че гражданите на тази страна като цяло не подкрепят антируските политика и реторика на властите в България", каза още тя. 

 

Тази съгласувана позиция на руското посолство и партията на Костадинов поставя въпроса докога руската пета колона ще си разиграва коня в България. При това демонстративно, под пряката диктовка на Кремъл и тукашните представители на военнопрестъпния московски режим. 


Изгонването на 10-те дипломати от посолството заради поредния шпионски скандал по думите на Митрофанова било "демонстрация на т.нар. евросолидарност".

 

"Ние получихме документа в петък (18 март, бел. ред.), часове преди пристигането на военния министър на САЩ", каза още тя. И добави заканително: "Нашата държава ще отговори на изгонването на дипломатите. Може и асиметрично".

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени