Младен Маринов: Записите с полицейското насилие не са укривани

Иззети са по надлежния ред и са приобщени към дисциплинарното производство, след което са изпратени в прокуратурата

Младен Маринов
Младен Маринов

Бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ГЕРБ се извини за превишаването на полицейските правомощия на униформените по време на протестите през лятото на 2020 г. Това се случи след края на извънредното заседание на парламента по темата. "Като полицай и човек, такива действия са недопустими. В тази посока, още на 10 юли вечерта, когато станаха известни видеоклиповете, заснети от протестиращи, където се виждаше, че има някакво насилие – аз разпоредих незабавна проверка", каза Маринов.

 

По думите му настоящият служебен вътрешен министър Бойко Рашков в залата е потвърдил неговите думи. Той уточни, че записите не са укривани, а са иззети по надлежния ред и са приобщени към дисциплинарното производство, след което са изпратени в прокуратурата. Маринов не отговори на журналистически въпрос дали той лично е видял записите, преди да станат публични.

 

"Нека този случай не изважда от публичния фокус множеството случаи на пострадали полицаи. Нека и те да бъдат толкова силно във вашия фокус, колкото и този случай", допълни той.

 

Наследилият го на поста в кабинета "Борисов 3" Христо Терзийски, който също в момента е депутат от ГЕРБ-СДС, заяви в кулоарите на НС, че с колегата му Маринов са станали обект на атака. Той коментира, че е доволен, че заедно с колегата си Младен Маринов са станали обект на медийната атака за полицейското насилие.

 

"В качеството на политически фигури ние сме доволни от това нещо. Не може българската полиция да бъде използвана и  поругавана с политически цели особено, когато предстои началото на нова предизборна кампания, категоричен бе Терзийски. Той изтъкна, че благодарение на агресивната кампания срещу полицията много лидери на политически сили са станали народни представители. Може би има средства и начини от прашката да се прави предизборна кампания, допълни Терзийски.

Още от "България"

Председателят на НСИ казва в парламента, дали България е готова за еврото

Още от деня на въвеждане на еврото титулярите на сметки ще могат да теглят от тях само евро, независимо дали тегленето ще става чрез АТМ/ПОС устройство или в офиса на банка, платежна институция и други

Прочетете повече прочетете повече

Внезапна вечерна проверка на полицията в трите центъра за бежанци в София

След инциденти с бежанци, единият от които именно в центъра в кв. "Овча купел", бяха внесени промени в закона, според които полиция, а не частни фирми трябва да охраняват центровете

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени