Много топло време в събота - максимални температури до 22°

Температурата на морската вода е 7°-8°

Слънчево и топло време
Слънчево и топло време Източник: Zonanews

Преди обед днес над Западна България ще е предимно слънчево, но облачността от запад ще се увеличава и вплътнява и след обед вече ще е значителна. В Източна България преди обед в низините ще има ниска облачност, на отделни места и видимостта ще бъде намалена, а в следобедните часове ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад, с него дневните температури още ще се повишат и максималните ще са между 17° и 22°, в София - около 17°.

 

Над планините в Западна България облачността от запад ще се увеличава и вплътнява, но ще се задържи почти без валежи. В планините на изток ще е предимно слънчево. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 10°, на 2000 m - около 3°.

 

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Сутринта на места ще има ниска облачност или мъгла, а след обед ще има разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 15° и 19°, по-ниски ще са на север от Варна. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

 

В неделя над Западна България облачността ще е значителна, но само на изолирани места по-късно през деня е възможно да превали слаб дъжд, по най-високата част на Рила и Пирин – слаб сняг; ще духа слаб вятър от изток-югоизток. В източната половина от страната облачността ще се вплътнява и снижава, без валежи; там вятърът ще е умерен, от юг-югозапад. Ще бъде топло за периода, с преобладаващи минимални температури между 5° и 10° и максимални - от 12-13° до 20° на отделни места в централната част на Дунавската равнина.

 

В понеделник вятърът и в източните райони ще стане от изток-югоизток. Облачността ще бъде предимно значителна, повишава се вероятността за валежи на повече места в западната половина от страната. Във вторник и сряда преди обяд на места в низините и котловините ще бъде мъгливо. Впоследствие облачността ще се разкъсва и ще намалява. През първия ден вятърът от изток-югоизток ще е слаб, в много райони временно ще бъде и тихо; през втория постепенно ще се усилва и по-късно след обяд вече ще е предимно умерен, в източните райони до силен; ще се запази такъв и в четвъртък и петък. В четвъртък и петък ще преобладава облачно време. На отделни места в Западна България ще превали слаб дъжд, по най-високите части на Рила и Пирин - слаб сняг. Температурите слабо ще се колебаят около стойности, по-високи от обичайните за края на февруари.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени