Москов: Петков и Василев са леви колкото дясната ми обувка е лява

Корнелия Нинова ми изглежда почтена, но това не може да я направи мой политически съмишленик

Петър Москов
Петър Москов Източник: ДСБ

Има разговори за принципи с републиканците на Цветан Цветанов, но и с други формации. КОД (Консервативно обединение на десницата) говори с различни партньори с основното разбиране, че изборът е между дясното консервативно и лявото, другото го видяхме, коментира в предаването "Денят започва с Георги Любенов" лидерът на партия "КОД" д-р Петър Москов.

 

"Познавам Асен Василев и Кирил Петков, уважавам ги, те са умни, амбициозни и подготвени хора. Но са толкова леви, колкото е лява дясната ми обувка - така Москов коментира заявката на новия им проект, че ще работят с десни инструменти за постигане на леви цели. "Те са толкова леви, колкото дясната ми обувка е лява", каза още Петър Москов. Оттам нататък не искам да кажа нищо, освен че е тъжно да бъдат използвани в реализиране на политическите цели на президента Радев, добави той. 

 

Партията мандатоносител на "Продължаваме промяната" на бившите служебни министри "Средна класа" бе партньор именно на КОД на последните избори. Искам друг президент, каза още Москов. А от гледна точка на почтеността - на мен Корнелия Нинова например ми изглежда почтена, чисти си партията, води някаква целенасочена политика. но това, че е почтена, не може да я направи мой политически съмишленик, та тя иска да вдига данъци. 

 

Нашите политици се въртят в кръг и вампирстват, заяви Москов. Обществото е разделено, имаме нужда от изход, независимо дали някой ще се ваксинира или няма да се ваксинира. Необходима е активна, масирана и ясна пропагандна кампания за ваксинация, базирана единствено на медицински аргументи. Второ, от 1 януари 2022 година да отпаднат всякакви задължителни наложени от държавата мерки след тази кампания, коментира още той.

 

Според Москов сегашният скок на цената на електроенергията е политиката на левицата в Европа, която преди 10 години е казала, че трябва да пазим природата и да сменим енергоизточиците и надделяла над дясното разбиране, че трябва да имаме силна икономика, преди да затваряме въгледобива. "Не е причината в КЕВР, а в парите от квотите, които отиват в политическите покровители на тези хора. В България - на г-н Прокопиев и други спонсори, които имат фотоволтаици", разкри Москов. 

 

И добави, че целите на Зелената сделка трябва да бъдат постигнати, но след като светът излезе от ковид кризата. "След като Полша е дала 2050 г. като дата за затваряне на мините, и ние трябва да дадем такава", заяви още Москов.

Още от "България"

Прокуратурата: Законопроектът за съдебната власт съдържа сериозни недостатъци и се нуждае от редакция и допълнително обс

В становището е направен обстоен преглед на предложенията за промени като са изложени аргументи за това, че някои от тях не съответстват на Конституцията и са в противоречие с принципите на правовата държава

Прочетете повече прочетете повече

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени