МОСВ предупреждава за сериозна опасност от наводнения през нощта

В цялата страна има повишение на нивата на реките заради снеготопенето

Изчисляват щетите от наводнението в Доспатско на почти 1 милион
Изчисляват щетите от наводнението в Доспатско на почти 1 милион Източник: Община Доспат

В резултат на интензивните валежи от отминалите дни, комбинирани със снеготопене, има опасност от възникване на поройни наводнения в нощта на 31 януари срещу 1 февруари във водосборите на Марица, Арда, Доспат, Места и Струма, съобщават от МОСВ. В цялата страна има повишение на нивата на реките заради снеготопенето. В Дунавския басейн водните количества на реките в по-голямата част са около и над праговете за високи води. В Черноморския басейн с количество около праговете за високи води са р. Луда Камчия при с. Бероново и южночерноморските реки.

 

Около праговете за високи води в Източнобеломорския басейн са Марица в средното и долното течение /при градовете Пловдив, Първомай, Харманли и Свиленград/; Харманлийска, при Харманли; Арда, при гр. Рудозем и с. Вехтино; Върбица при сп. Джебел. На 1 февруари се очакват повишения на речните нива в басейна, като значителни ще бъдат те във водосбора на Арда и притоците й - Върбица и Крумовица, както и в родопските притоци на р. Марица. В Западнобеломорския басейн нивата на реките са около праговете за високи води. В неделя ще има краткотрайно понижение на нивата на реките в басейна, а на следващия ден се очакват повишения, като по-съществени те ще бъдат във водосборите на Места и Доспат, както и в средните и долни части от водосбора на Струма.

 

Още от "България"

Цяла седмица Терзиев и компания не си мръднаха пръста, за да се почистят изпочупените клони в столицата (СНИМКИ)

Единственото, което е сторено - дърветата са отместени от пътната настилка, за да не пречат на движението на автомобилите. Но това създава опасности за пътни инциденти, защото пешеходците слизат на платното, за да заобиколят клоните 

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени