Мрачно и дъждовно ще бъде в неделния ден

Минималните температури ще са между 4 и 9 градуса, а максималните ще са предимно между 10 и 15 градуса

Дъждовно и мрачно време
Дъждовно и мрачно време Източник: Zonanews

Днес над България ще бъде предимно облачно и на много места от запад на изток ще има краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа слаб, в Дунавската равнина - до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са между 4 и 9 градуса, а максималните ще са предимно между 10 и 15 градуса, съобщава НИМХ. Привечер валежите ще се усилят и през нощта срещу понеделник на места в Западна България и западните райони на Горнотракийската низина валежите ще са значителни. По Черноморието ще преобладава облачно време и след обяд главно по южното крайбрежие ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури на въздуха ще са 10-12 градуса. Температурата на морската вода е 9-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

В планините ще бъде предимно облачно и с валежи от сняг, под около 1500 метра - от дъжд. Ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9, на 2000 метра - около 2 градуса. През нощта срещу понеделник на места в масивите от Западна България валежите ще са значителни. В понеделник валежите ще продължат, на места ще са значителни, а на отделни места ще има и гръмотевична дейност. Вятърът ще е до умерен от изток-североизток. Във вторник вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Облачността ще е по-често значителна, на места ще има и краткотрайни валежи.

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени