Мустафа Карадайъ: Нужно е стабилно мнозинство

България трябва да разрешава поредица от кризи, добави той

Мустафа Карадайъ
Мустафа Карадайъ Източник: БТА

"Бих искал да благодаря на всички български граждани, които участваха в изборите и на следващо място, естествено, бих искал да благодаря на всички български граждани, които гласуваха за ДПС", заяви на пресконференция тази вечер председателят на движението Мустафа Карадайъ.

 

"За пореден път ДПС увеличава своя изборен резултат…За пореден път българските избиратели не овластиха никого еднопартийно да управлява. Затова според нас българските граждани изпратиха силен знак и сигнал, че политиците в България трябва да си говорят, да има диалог, да търсят коалиция помежду си в името на решаването на проблемите на хората", заяви лидерът на ДПС.

 

"За пореден път българските избиратели не овластиха никого еднопартийно да управлява. Според нас българските граждани изпратиха силен знак, че политиците в България трябва да си говорят, да има диалог, да търсят коалиция в името на решаването на проблемите на хората, а не да има разделителни линии. България трябва да има стабилно мнозинство, което да излъчи стабилно правителство, за да има стабилност за страната и за българските граждани", допълни Карадайъ.

 

Той призова политическите лидери да преодолеят егото си и да търсят обединението. Карадайъ акцентира, че виждат своите евроатлантически партньори как също са притеснени от политическата криза, в която се намира България. Ситуацията изисква отговорност, добави той.

 

Партията би се коалирала с всички партии, които биха поели отговорност, с оглед решаването на кризите, каза лидерът на ДПС.

 

 
 

 

Още от "България"

Председателят на НСИ казва в парламента, дали България е готова за еврото

Още от деня на въвеждане на еврото титулярите на сметки ще могат да теглят от тях само евро, независимо дали тегленето ще става чрез АТМ/ПОС устройство или в офиса на банка, платежна институция и други

Прочетете повече прочетете повече

Внезапна вечерна проверка на полицията в трите центъра за бежанци в София

След инциденти с бежанци, единият от които именно в центъра в кв. "Овча купел", бяха внесени промени в закона, според които полиция, а не частни фирми трябва да охраняват центровете

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени