Мустафа Карадайъ: Отиваме към предсрочни избори

Тепърва ще видим каква ще бъде позицията на БСП и според тяхната позиция ще видим как ще се развиват процесите, казва Карадайъ

Йордан Цонев и Мустафа Карадайъ
Йордан Цонев и Мустафа Карадайъ Източник: Facebook

Според нас отиваме към предсрочни избори, коментира пред журналисти председателят на ДПС Мустафа Карадайъ във връзка с третия мандат за съставяне на правителство, който президентът обяви, че ще връчи на БСП.

 

"Доколкото разбрах, мандатът не е връчен. Има изявления на президента, че третият мандат ще бъде връчен на 5 май на БСП“, посочи Карадайъ. Той припомни, че от ДПС вече са изразили своите позиции по начина на разчитането на изборните резултати, а именно, че българските избиратели са избрали промяната.

 

"Ние няма да подкрепим предложени кабинети от ГЕРБ и БСП", потвърди председателят на ДПС. Той увери, че връчването на трети мандат неслучайно е предвидено в Конституцията, а с оглед на това е добре тези, които получат третия мандат да се опитат и да потърсят съгласие в Народното събрание за определени политики. "Тепърва ще видим каква ще бъде позицията на БСП и според тяхната позиция ще видим как ще се развиват процесите", подчерта Мустафа Карадайъ.

 

По повод на промените в Изборния кодекс, одобрени на второ четене в пленарната зала и предвиждащи падане на ограничението на изборните секции в чужбина, той посочи лаконично: "Конституцията не прави разделение между българските граждани, независимо къде се намират те".

Още от "България"

Али Агджа: Решението за атентата срещу папата е взето от отдел "Тринадесети" на КГБ, тоест "отдел Убийства" на КГБ

Истината е тази. Кремъл искаше да убие папата с полски произход. Защото папата представляваше голяма заплаха за съществуването, за оцеляването на Съветската империя, свидетелства Агджа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени