МВнР с остра позиция срещу дезинформациите на руския посланик Митрофанова

Руският посланик в България разпространи спекулации за "изпращането" на български военни в Украйна

Министерството на външните работи
Министерството на външните работи Източник: МВнР

"България остро осъжда безпрецедентната и непредизвикана военна агресия на Руската федерация срещу Украйна и допринася към международните усилия за подкрепа на страната. Последователни сме в позицията си на солидарност с народа на Украйна, както и в безусловната си подкрепа за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на страната в нейните международно признати граници, включително териториални води".

 

Това се казва в  позиция  на Министерството на външните работи по повод на  публикувано на 12 юни в социалните мрежи обръщение на извънредния и пълномощен посланик на Руската федерация в Република България. В него се изказват хипотези и предположения относно оказваната от България подкрепа за Украйна.

 

"Неприемливи и недопустими са всякакви опити за пропаганда и дезинформация, които компрометират демократичните ценности", се казва още в изявлението на българското външно министерство.

 

Руският посланик в България Елеонора Митрофанова разпространи спекулации за "изпращането" на български военни в Украйна. "Системното въвличане на страната в конфликта в Украйна, независимо дали става дума за снабдяване на режима в Киев с боеприпаси или например за евентуално изпращане на български контингент в зоната на военни действия, със сигурност ще има негативни последици за двустранния диалог", заявява Митрофанова на страницата във Фейсбук на посолството на РФ.

 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени