МВнР съветва българите: Не пътувайте за Германия, предстои голяма транспортна стачка между 10 и 12 януари

Това ще доведе до сериозни смущения в междуселищния, регионалния и S-Bahn трафика на Deutsche Bahn през този период

Deutsche Bahn (Националният железопътен превозвач на Германия)
Deutsche Bahn (Националният железопътен превозвач на Германия) Източник: Deutsche Bahn

Министерството на външните работи предупреждава българските граждани, че се очакват проблеми с железопътния транспорт във Федерална република Германия от 10 до 12 януари заради обявена предупредителна стачка на германския профсъюз GDL.

 

МВнР съветва българите да се въздържат от пътувания в Германия, които не са от спешен характер, като ги отложат за друг период. Всички пътници, които искат да отложат пътуването си, могат да използват своя билет на по-късна дата. Билетът е валиден за пътуването до първоначалната дестинация, дори и с променен маршрут. Резервациите на места могат да бъдат анулирани безплатно.

 

Стачните действия ще продължат от 02:00 ч. сутринта на 10 януари до 12 януари включително. Това ще доведе до сериозни смущения в междуселищния, регионалния и S-Bahn трафика на Deutsche Bahn през този период. Спешното разписание ще осигурява само много ограничено пътуване на влакове.

 

Информация по телефона за текущата ситуация на трафика и последиците от стачните действия на GDL върху железопътния трафик може да бъде получена на безплатната гореща линия на тел. номер: 0049 8000-996633. Гражданите следва да се информират за своето пътуване 24 часа преди заминаването, на интернет страницата на bahn.de, в DB Navigator или на безплатния телефонен номер, съветват още от МВнР.

 

По-рано тази седмица, германски фермери, протестиращи срещу промените в селскостопанската политика, нарушиха трафика на множество места в северната и източната част на страната.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени