На Антонов ден премиерът разгледа един от храмовете в Раковски, изграден с помощ от дарители

Заедно с него са социалният министър Деница Сачева и министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов

Премиерът Борисов в изградената с дарителски средства църква в  Раковски
Премиерът Борисов в изградената с дарителски средства църква в Раковски

Навръх големия християнски празник Антоновден премиерът Бойко Борисов разгледа един от храмовете, изградени с помощ на дарители в Раковски, където е една от най-големите католически общности у нас. Заедно с него са социалният министър Деница Сачева, министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, кметът на община Раковски Павел Гуджеров, депутатът от региона Младен Шишков.
"Осемдесет години не беше пипана църквата. 600 000 лв. сме дали от държавния бюджет и 100 000 лв. от ПП ГЕРБ. Както казва Господ - няма голямо и малко дарение. Но да е от сърце, това е. И затова не се мери - който има повече възможности, дарява повече", каза на влизане в храма Борисов.
"Католиците имат Великден на 04.04, надяваме се да отидете да гласувате. Вчера в село Брезница такава архитектура на златна джамия, произведение на изкуството. В Добринище православна църква – красота. Тази катедрала тук, ще погледнем и католическата. Различни религии в уникални сгради", допълни премиерът. 

"Помня как майка ми ме хващаше за ръка и ме водеше да палим свещи, но хората го правеха тайно. Тогава комунистите н ипреследваха, а сега са първи в храмовете. Като започнат да се кръстят и да се молят, все едно цял живот са го правили, ред не можеш да хванеш от тях да си запалиш свещ. Смешно е и жалко и затова и не ходя аз на Великден да се показвам пред камерите", върна се в детството си той.

Премиерът коментира, че парламентарните ни изборите съвпадат с католическия Великден - "Какво да направим. Така стана", заяви той. И добави, че инатът в политика не е добър съветник, очевидно визирайки действията на Радев.

Още от "България"

Няма да има прекъсване на водоснабдяването в Бургас заради ПСПВ "Ясна поляна"

Областният управител на Бургас Пламен Янев и изпълнителният директор на "Български ВиК Холдинг" ЕАД Лозко Лозев опровергаха спекулациите относно ремонта на ПСПВ "Ясна поляна"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени