Нанков обори измислиците на Комитова: Всичко е лъжа! При управлението на ГЕРБ незаконно строителство не е имало

Ние ще довършим тези обекти, няма да е в срока, който заложихме, защото забавянето от служебното правителство трудно ще се навакса, увери той

Николай Нанков
Николай Нанков

Абсолютно невярно и грешно е твърдението, че АМ "Хемус" не е проектирана, нашият план беше до 2024 г. АМ "Хемус" да е готова. Има си подписани срокове и процедури. Има си подробни устройствени планове. Това обяви в студиото на "Тази сутрин" по bTV бившият зам.-регионален министър Николай Нанков.

 

"Стоежът на една магистрала е динамичен процес – до Плевен всички ПУП-ове бяха изкарани, останалите бяха в процес и трябваше да са готови до края на 2021, има готови проекти, приети от АПИ. Само участъците 1, 2 и 3 от "Хемус" бяха строени по наше време. За останалите участъци – 4, 5, 6, 7, 8 и 9 има готови проекти и бяхме в етап за започване на строителство през 2021 г.'', посочи Нанков.

 

Той увери, че по време на управлението на ГЕРБ незаконно строителство не е имало – нито по АМ "Хемус", нито другаде. "В момента в МРРБ, ако имаше адекватно ръководство, всички процеси трябваше да се завършат, те искат да създават хаос. По времето на ГЕРБ незаконно строителство не е имало", категоричен беше Нанков. Първо казваха, че нямало пари, а 500 млн. от "Хемус" ги взеха и още не се знае къде са, каза още бившият зам.-регинален министър.


По отношение на съмненията за качеството на строителството Николай Нанков уточни, че има строителен надзор и АПИ е институцията, която трябва да търси отговорност от "Автомагистрали" ЕАД в случай на некачествено строителство. "Под 35% са дадени авансово за строежа на АМ Хемус – и то достатъчно обезпечени. Ние ще довършим тези обекти, няма да е в срока, който заложихме, защото забавянето от служебното правителство трудно ще се навакса", увери бившият регионален министър.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени