Натиск ли оказва руското посолство с тагването на премиера Борисов във Фейсбук?

В две публикации във фейсбук страницата на посолството на Руската федерация "тагват" министър-председателя

Премиерът Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов Източник: МС

Москва реагира на всички световни лидери, които се изказаха критично за задържането на опозиционния руски лидер Алексей Навални. Сред тях беше и премиерът Бойко Борисов, който също изрази възмущението си от ареста на руския политик и написа вчера в своя профил във Фейсбук, че не бива да бъде заглушаван „гласът на опозицията“. В две публикации от посолството на РФ „тагват“ министър-председателя. В тях се посочва официалната позиция на Русия по случая и по-конкретно, че казусът с Навални е изцяло вътрешен въпрос и няма да допуснат външна намеса по него. 

Руското посолство с опит за натиск чрез тагване на премиера във Фейсбук2
Руското посолство с опит за натиск чрез тагване на премиера във Фейсбук

Въпреки заканите на Москва чуждите лидери да не се месят във вътрешната ѝ политика, особено що се отнася до съдебните дела, Европейският парламент реши да се събере извънредно, за да дискутира ареста на Навални. Председателите на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, на Европейския съвет Шарл Мишел и на Европейския парламент Давид Сасоли вече осъдиха задържането на руския опозиционен лидер и призоваха за незабавното му освобождаване. 

Руското посолство с опит за натиск чрез тагване на премиера във Фейсбук
Руското посолство с опит за натиск чрез тагване на премиера във Фейсбук



Още от "България"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени