Национален протест днес на транспортния бранш

Ако до 20 дни искания им не бъдат изпълнени, ще има нов национален протест на 18 май

Министерски съвет
Министерски съвет Източник: Zonanews

Транспортният бранш излиза на национален протест днес. Автошествия се организират в редица точки от страната. В София протестът работещите в транспортния сектор ще започне пред парк "Враня", а колоната от автобуси и камиони ще стигне до президентството.

 

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства нa пл. "Кн. Александър I", с изключение на автобусите и камионите на участниците в протеста и извън местата в режим на платено паркиране "служебен абонамент".

 

От 08.00 часа до приключване на протеста се забранява движението и се разрешава паркирането на автобусите и камионите на участниците в протеста в крайна дясна лента на пътното платно на бул. "Цариградско шосе" в участъка между Околовръстен път и "7–ми километър" (пътен възел с бул. "Христофор Колумб") в посока Център, като се осигурят вход-изходите на прилежащите обекти и без да се засягат спирките на градския транспорт, съобщи Столична община.

 

Недоволството си ще изразят и международни и автобусни превозвачи от Благоевград, Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Плевен и Смолян. Основните искания на транспортния бизнес са намаляване цените на горивата, да не се увеличават цените в тол-системата, както и да не се въвежда таксуване за второстепенните пътища.

 

 Ако до 20 дни искания им не бъдат изпълнени, ще има нов национален протест на 18 май, който ще блокира движението по магистрали, гранични пунктове и автогари.

Още от "България"

Прокуратурата: Законопроектът за съдебната власт съдържа сериозни недостатъци и се нуждае от редакция и допълнително обс

В становището е направен обстоен преглед на предложенията за промени като са изложени аргументи за това, че някои от тях не съответстват на Конституцията и са в противоречие с принципите на правовата държава

Прочетете повече прочетете повече

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени