Националният съвет на БСП заседава, темата за евентуалната оставка на Нинова не е включена в дневния ред

В дневния ред на пленума се предвижда да бъде представен и доклад за резултатите от парламентарните избори

БСП
БСП Източник: Zonanews

Националният съвет на БСП ще проведе заседание съвместно с коалиционните партньори, народните представители от парламентарната група на "БСП за България" и членовете на предизборния щаб. Заседанието на съвета идва след вчерашните консултации между парламентарната група на бившите комунисти и партията на Слави Трифонов "Има такъв народ", приключили с очертаване на общи приоритети, но и със съществени разминавания по данъчната политика, преизчисляването на пенсиите и евентуалните приватизации.

 

Корнелия Нинова определи резултата като "първа добра крачка към разговори и диалог за намиране на съгласие за съставяне на правителство". Националният съвет на БСП обаче трябва колективно да приеме съвместна позиция относно приоритетите за водене на преговори с парламентарно представените партии и политическите действия при евентуално възлагане на проучвателен мандат за съставяне на правителство. Бившите комунисти са категорични, че няма да отстъпят от своите приоритети за едно бъдещо управление, сред които е причисляването на пенсиите: "Ние настояваме това да стане бързо, сега с актуализация на бюджета още тази година, за да помогнем на възрастните хора веднага. Не сме по Македония и Истанбулската конвенция", каза Нинова.

 

В дневния ред на пленума се предвижда да бъде представен и доклад за резултатите от парламентарните избори, както и анализ на кампанията и мерки за действия, които е необходимо да предприеме левицата. Темата за евентуалната оставка на лидера Корнелия Нинова не е включена в дневния ред.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени