Най-ниската заплата на директор на общинско или държавно училище става 1535 лв.

Това се посочва в заповед на просветния министър Красимир Вълчев

Красимир Вълчев
Красимир Вълчев Източник: МС

В документа, публикуван на сайта на Регионалното управление на образованието в София, са посочени и допълнителните възнаграждения, които могат да получават директорите на образователни институции. За степента "доктор" например те получават допълнително 130 лева, а за "доктор на науките" - 160 лева. Допълнителни средства са предвидени и при организиране на държавни зрелостни изпити, национални външни оценявания, занимания по интереси за ученици.

 

Най-високи са заплатите на директорите на учебни заведения с над 1400 ученици, като в тях възнагражденията са от 2420 до 2505 лева. Освен за директорите на училища, минимумът от 1535 лева трудово възнаграждение се отнася и за директорите на институции като центрове за специална образователна подкрепа, за подкрепа на личностното развитие, регионалните центрове за подкрепа на процеса на приобщаващото образование и други.

Заповедта на просветния министър Красимир Вълчев
Заповедта на просветния министър Красимир Вълчев2
Заповедта на просветния министър Красимир Вълчев3
Заповедта на просветния министър Красимир Вълчев



Още от "България"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени