Назначената от квотата на президента Ивелина Димитрова е подала оставка като член на СЕМ

Оставката е подадена тази сутрин

Ивелина Димитрова
Ивелина Димитрова Източник: СЕМ

Ивелина Димитрова е подала оставка като член на Съвета за електронни медии. За нея се разбра от съобщение на прессекретариата на Румен Радев.

 

"Президентът Румен Радев високо цени професионализма на Ивелина Димитрова като член на Съвета за електронни медии от неговата квота. Със своята работа Ивелина Димитрова оправда доверието на президентската институция и на обществото в усилията за утвърждаване на плурализма, професионалните стандарти и журналистическата етика в медийната среда в България. Президентската институция счита, че всеки опит за политизирането на дейността на Съвета за електронни медии е в ущърб на обществото", гласи съобщението.

 

Оставката е подадена тази сутрин. Димитрова е посочила в заявлението си, че прави това, тъй като в последните дни конструктивния диалог и добрия тон в СЕМ се загубили. Тя трябва да изпълнява задълженията си, докато президентът не назначи нов член на СЕМ.

Още от "България"

Отпускат близо 200 млн. лв. за саниране на многофамилни жилища в засегнатите от енергийния преход региони

Общите усилия в подкрепа на развитието и устойчивостта на българските региони бяха акцент в проведените заседания на комитета за наблюдениe на ПРР 2021-2027 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени