Не приеха предложението на ГЕРБ за 100 % компенсации на болници, храмове, училища и обществени сгради

Предложението беше компенсаторният механизъм да действа шест месеца от 1 януари тази годин

Еленергия
Еленергия Източник: Zonanews

Проектът на решение на ГЕРБ за 100% компенсации на небитовите крайни потребители - болници, училища, детски градини, социални услуги и други, не беше приет от енергийната комисия в парламента. "За" гласуваха седем народни представители, "против" нямаше, а 12 депутати се въздържаха.

 

С проекта, внесен от Десислава Атанасова и група народни представители, се искаше министрите на енергетиката и на финансите да изготвят механизъм за компенсиране в пълен размер на разликата между прогнозната пазарна цена, определена с решение на КЕВР от 1 юли 2021 година, и средномесечната пазарна цена, определена на "пазар ден напред" на платформата на Българската независима енергийна борса.

 

Депутатите искаха цената на енергията, заплащана от определени небитови потребители, да не е по-ниска от тази, определена от КЕВР. Това трябваше да се отнася за общини, общински предприятия и търговски дружества, в това число детски градини и ясли, старчески домове и други общински социални заведения, храмове, болници и болнични заведения, университети и училища, включително студентски общежития, музеи, библиотеки читалища театри и други културни обекти. Предложението беше компенсаторният механизъм да действа шест месеца от 1 януари тази година.

Още от "България"

Министър Коритарова обсъди разширяването на Столичния околовръстен път от бул. България“ до АМ „Струма“ с кмета на София

На днешната среща бяха подписани и 12 споразумения за обекти на обща стойност близо 2 млн. лв., които ще се финансират със средства от държавния бюджет по Инвестиционната програма за общински проекти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени