Не продаваме на комунисти!!! 10 януари 1997 година

Това беше истинската народна революция срещу БСП, превърнала България в страна от третия свят

Гледайте Гечев и помнете 10 януари 1997 г.
Гледайте Гечев и помнете 10 януари 1997 г. Източник: breaking.bg

Тодор Александров, Breaking.bg

„Не продаваме на комунисти!!!“. Такива уникални надписи можеха да бъдат видени по полупразните софийски магазини през януари 1997 година. За първи и последен път. Тогава изтерзаният български народ се изправи като един срещу своите душмани комунистите от преименуваната БСП. Понеже много хора имат къса памет да припомним, че благодарение на „успешното управление“, с пълно мнозинство, на БСП от края на 1994 година, държавата бе доведена до пълен фалит и разпад. Хората гладуваха, умираха по опашките, мръзнеха в свирепия януарски студ. Заради мъдрата политика на правителството на Жан Виденов фалираха 16 банки, страната бе в енергиен колапс, а зърното на страната бе изнесено от прекупвачи на безценица и страната остана без хляб.

Бушуваше хиперинфлация, 1 долар се търгуваше за 3000 лева, а магазините бяха празни. Хората не получаваха заплати, нямаха пари за елементарни нужди като отопление например. Над страната се вихреше „Виденова зима“. Един от нейните автори бе Румен Гечев, агент на ДС с псевдонима „Икономов“, вицепремиер и министър на икономическото развитие в правителството на Жан Виденов, докарало страната до национална катастрофа.

Тези призиви можеха да се видят на протестите срещу БСП през 1997 година.

Фактически България бе превърната от БСП в държава от третия свят, подобна на африканска колония.

Всичко това доведе до истинска народна ревюлоция, шурма на парламента на 10 януари 1997 година и последвалите кървави сблъсъци пред него. Последва национална стачка, блокиране на пътища, летища, почти цяла София бе спряла. В студа. С призива: „Комунисти, вървете си с мир!“.

Страната бе пред гражданска война. Срещу комунистическата хунта, окупирала държавата и опитваща да я върне в руско-съветска орбита. Бунтът на 10 януари 1997 година бе истинската българска революция, след която връщане назад няма. Страната ни стана член на ЕС и НАТО, предстои влизане в еврозоната. А партията на българските комунисти тръгна стремглаво надолу.

Да се надяваме, че мераците на другарите за власт отново ще ударят на камък и тази година. Гледайте гьонсурата Румен Гечев и помнете 10 януари 1997 година. Защото той се кани пак да управлява България.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени