Николай Денков: Доста хора се опитват да провалят опитите за съставяне на кабинет

Нашата роля е да намерим решение и състав, което да работи, заяви той

Николай Денков
Николай Денков Източник: Zonanews

Доста хора се опитват да провалят опитите за съставяне на кабинет. Това каза Николай Денков в кулоарите на НС във връзка с възможностите за съставяне на правителство с втория мандат, предаде агенция Фокус.

 

"Ясно е, че доста хора се опитват да провалят опитите за съставяне на кабинет. Моята роля е да се опитам да се абстрахирам от всички тези препятствия. От разгворите с Мария Габриел виждам, че и нейният подход е подобен, и да се опитаме да завършим този процес, за да стабилизираме държавата", заяви Денков.

 

Академик Денков изрази своята надежда, че ГЕРБ-СДС ще следват законодателната програма така, както е била заложена при преговорите между двете политически сили. 

 

"Нашата роля е да намерим решение и състав, което да работи. Ако се окаже, че е невъзможно, тогава отново се връщаме на изходна позиция. Искам да обърна внимание на нещо, което остана в сянка вчера от многото новини. Това са съгласуванията в Правна комисия. Законите, предложени от МС, не бяха гласувани изцяло по начина, по който бяха представени, а лично за мен това е притеснително. Първото нещо, което ние направихме с ГЕРБ-СДС, е да подредим законодателната програма. Това не стана вчера в комисия, надявам се, че тази грешка ще бъде поправена в зала", каза той.

 

Според бившия министър на образованието парламентът и правителството трябва да работят, за да постигат конкретни цели. 

 

"Едно правителство и парламент трябва да работи, за да постигне определни цели и да решава задачи. Ако задачата е да оправим правосъдната ситема, това осмисля съставянето на правителство. Затова е изключително важно законодателната програма да върви по начина, по който беше планирана", обясни той.

Още от "България"

Заради протеста срещу Радев тази вечер: Посолството на САЩ у нас предупреди своите граждани да избягват центъра на София

Демонстрацията е насрочена за 18:30 от инициативата "Правосъдие за всеки", от която призоваха за шествие за парламентарна република в ЕС и НАТО

Прочетете повече прочетете повече

Бесарабски българи остро осъдиха изказване на Костадинов и го обвиниха в престъпление срещу човечеството

Заради проруската си дейност той беше признат за враг на Украйна, изгонен от територията на страната ни, а СБУ му наложи 10-годишна забрана за влизане

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени