Николай Диковски бе задържан и обвинен в шпионаж в Северна Македония

След 10 часа в ареста, той си е платил гаранцията и е заставен да напусне страната до 3 часа, разказва потърпевшия

Николай Диковски
Николай Диковски Източник: Кадър - NOVA

49-годишният българин Николай Диковски бе задържан и обвинен в шпионаж в Северна Македония. След 10 часа в ареста, той си е платил гаранцията и е заставен да напусне страната до 3 часа, предава NOVA.

 

"Ситуацията е следната - в петък около 13:00 в апартамента, в който помещавам, се звъни на вратата. Отворих и бяха двама цивилни полицаи, които казаха, че правят рутинна проверка на живущите в квартала. Представих си документа за самоличност съвсем спокойно и след не повече от няколко секунди време ми казаха, че трябва да бъда отведен в полицейското управление. Отидохме и ми казаха, че трябва да се направи справка на база престоя ми в Македония", обясни той. 


По думите му справката е била направена за минути: "И ми казаха, че съм преминал регламентираното време от 90 дена в Македония. Проблемът беше дотолкова, че наистина бях преминал този 90-дневен срок. Предвид законите и разпоредбите там, подадох документи за откриване на фирма. На базата на тази фирма аз мога спокойно да регламентирам престоя си там. Умишлено или не, не мога да гадая, бавеха регистрацията на фирмата - оправдавайки се с летния и отпускарския сезон", каза още той. 

 

"Това с шпионажа не знам откъде дойде. Когато направиха проверката на документите в районното полицейско управление, казаха, че всичко е наред и идват миграционните служби. Когато те дойдоха, си свършиха за 10 минути работата. С тръгването на миграционните служби, при мен дойдоха 25 човека цивилни и почнаха с уникален психически тормоз да се интересуват от всяко едно мое действие в целия ми живот. Тотален разпит, който почна в 13:00 и свърши в 23:59 ч.", каза още Диковски. 

 

И припомни, че преди около 2 седмици са му били нарязани две от гумите на автомобила. 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени