Николай Хаджигенов: Като искате гаранции, купете си ютия или пералня

Мая Манолова и Татяна Дончева цопнаха в една кална локва, каза още адвокатът

Николай Хаджигенов
Николай Хаджигенов Източник: NOVA

Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри, вън!" коментира в студиото на NOVA евентуалната номинация на Ива Митева от "Има такъв народ" за председател на НС. "Ние бихме подкрепили политики, а не конкретни личности, не сме обсъждали конкретни имена, от партията на Слави мълчат. Би трябвало трите протестни партии да изберат председател на НС", разкри Хаджигенов. "Слави е събрал умни хора, част от тях експерти, които познавам, очаквам да предложи правителство. Ако ние имаме възможност да направим нещо, бихме го направили точно по този начин – да подкрепим едно правителство на ИТН дори и с наши експерти", добави Николай Хаджигенов.

 

"В политиката лъжата е начин на живот, при мен заради лъжата се лежи в затвора. Колкото и да искаме нещо, в дадената ситуация нямаме възможност. Ако имаме подкрепа от БСП ще я вземем, ако имаме подкрепа от ДПС ще я вземем. Гешев е ДПС, ние нямаме илюзии затова, но е въпрос на проста аритметика. Целите на протеста са две – смяна на Борисов и Гешев. Партиите на статуквото ще опитат да оцелеят, дори и чрез подкрепа на едно правителство", разви своите мечти един от хората, които цялото минало лято обругаваха паметници на културата в центъра на София. 

 

Адвокат Хаджигенов каза, че гаранции няма за нищо. "Като искате гаранции, купете си ютия или пералня", опита да се шегува той. 

 

"Мая Манолова и Татяна Дончева цопнаха в една кална локва. Накрая се оказа, че неопитният е прав, а опитните сгрешиха. Политическото гробище е пълно с опитни хора. И Цветанов има опит, огромен опит. Авторитета, уважението, опита са нещо, което трябва да се заслужи, а после да се натрупа. Опирайки се само на опита си, човек може да сгреши", разкри продължаващото напрежение между него и Манолова и Дончева той.

 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени