Николай Хаджигенов: Правенето на коалиция е пазарлък, Татяна Дончева ме разочарова

Той за пореден път каза, че трябва да се премахне състава на Висшия съдебен съвет и Иван Гешев като главен прокурор

Николай Хаджигенов
Николай Хаджигенов Източник: БНТ

Правенето на коалиция е пазарлък, това заяви в студиото на "Денят започва" по БНТ Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън!". Той коментира повторното участие на лидера на ПП "Движение 21" Татяна Дончева в досегашната им политическата формация за изборите на 11 юли: "Обикновена социалистическа носталгия на хора, които са се отделили от левицата и не са постигнали нищо". Той заяви, че Дончева е поискала от "Изправи се! Мутри вън!" всичко, което и Корнелия Нинова е декларира, че е е поискано от БСП. Трябва да ликвидираме мутрите, изхвърли се за пореден път странният адвокат. 

 

Хаджигенов уточни, че това, което е поискала Дончева, обаче й е било отказано, но въпреки това тя остава в коалицията. "Правенето на коалиция е вид пазарлък. За съжаление, понякога излиза от рамките на нормалното или поне от моето разбиране за нормалност, но това е мой проблем", заяви Николай Хаджигенов. 

 

Хаджигенов сподели, че е разочарован от Татяна Дончева. Той отново сравни "Изправи се! Мутри вън!" с "орел, рак и щука".

Относно бъдещи коалиции в новия парламент каза, че "Изправи се! Мутри вън!" не дава безусловна подкрепа за формацията на Слави Трифонов. 

 

Неизтребимият якобинизъм на Хаджигенов е в основата на абсолютно непремерени изказвания като това, че са нужни "чистки в МВР": "Аз, ако бях, бих изрязал до корен нещата. Ние данъкоплатците храним около 55 000 тунеядци. Те са некомпетентни, мързеливи и мястото им не е там" Решението е да се направят нови правила и да влязат нови хора: "Махаме КАТ и създаваме нови правила и вкараме нови хора. Трябва масово чистене в системата". 

 

И за да не остане и капчица съмнение на кого служи, той за пореден път каза, че трябва да се премахне състава на Висшия съдебен съвет и Иван Гешев като главен прокурор. Промяна на конституцията не е необходима според Хаджигенов, но мястото на прокуратурата е в изпълнителната власт.

 

Още от "България"

МВнР за скандала със Северна Македония: Отказваме да влизаме в подобен неевропейски и несъвместим с доброто възпитание т

За пореден път припомняме ключовото значение на развитието на добросъседски отношения за европейското бъдеще на Република Северна Македония, заявяват от МВнР

Прочетете повече прочетете повече

Българска ученичка спечели европейския конкурс за млади учени, поканиха я на Нобеловата седмица

Александра Петкова от Националната природо-математическа гимназия "Акад. Любомир Чакалов" получи и наградата на Стокхолмският младежки научен семинар

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени