Николай Ненчев: Стефан Янев и Николай Цонев са били инкогнито в Москва през 2007 или 2008 г., Янев издигаше руски шпиони

"Това правителство ми изглежда проруско", заключи той

Николай Ненчев
Николай Ненчев Източник: bTV

Не беше трудно за анализиране и разгадаване, че ще се търси кратък мандат на НС. Струва ми се, че назначаването на ген. Янев е ясен ход, който показва няколко неща - Радев ще се опита да овладее всички структури на държавата. Това е опасно за българското общество. Ген. Янев не ми изглежда подготвен за тази работа. Това каза в предаването "Тази сутрин" по bTV бившият военен министър Николай Ненчев по повод назначаването на служебното правителство. Ненков обобщи профила на новия кабинет.

 

"Съвсем наскоро имаше шпионски скандал и точно Янев беше повишил като служебен министър на отбраната в предишното служебно правителство един от хората, които са задържани и разследвани по този скандал. Т.е. повишавайки го, човекът получава достъп до информация", добави Ненчев.

 

"Това правителство ми изглежда съвсем проруско. Сомням си, беше ми докладвано нещо, свързано с Янев и тогавашния министър на отбраната през 2007 или 2008 г. - Николай Цонев. Отиват на посещение в Китай с делегация и в продължение на 3 дни, ген. Янев тогава служител на министерството остават с Николай Цонев в Москва. Незнайно защо. Това повдига много въпроси", разкри той. Ненков отново припомни, че Радев е лобирал за "Грипен". 

Още от "България"

Ротацията в СЕМ започна: Габриела Наплатанова застава начело за 6 месеца

До избора на Габриела Наплатанова и Симона Велева за ротационно заемане на ръководната длъжност се стигна след четири неуспешни гласувания на четири поредни заседания на членовете на регулатора

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени