НИМХ: Днес ще преобладава слънчево време, но в часовете преди обяд на много места в равнините и котловините ще има мъгла

Ще духа слаб южен вятър, който през деня ще се усили

Слънчева и топла есен
Слънчева и топла есен Източник: Zonanews

Днес ще преобладава слънчево време, но в часовете преди обяд на много места в равнините и котловините ще има мъгла, която в западните райони на Дунавската равнина и Горнотракийската низина, където ще остане тихо, ще се задържи почти през целия ден, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ)., цитирани от "Фокус".

 

В останалата част от страната ще се усили вятърът от юг, особено в Източна България, Предбалкана и по долината на Струма. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°, малко по-ниски в районите с трайна мъгла. Атмосферното налягане е близко до средното за ноември - няма да се променя съществено. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево.

 

Преди обяд на места с мъгла. Ще духа слаб южен вятър, който през деня ще се усили. Максимални температури на въздуха: 16°-21°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините ще бъде слънчево. Ще духа предимно силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 19°, на 2000 метра - около 12°.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени