НИМХ: Максималните температури утре ще са предимно между 12° и 17°

В четвъртък - все още почти без валежи, в петък и събота на места в страната ще вали предимно дъжд

Слънчево зимно време
Слънчево зимно време Източник: Pixabay

През нощта ще преобладава ясно, а утре - слънчево време. Това съобщи дежурният синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Георги Цеков, цитиран от "Фокус". Ще духа слаб, в източните и планинските райони - умерен югозападен вятър и с него ще се пренася топъл въздух. Минималните температури ще са между 1° и 6°, в София - около 1°, а максималните - предимно между 12° и 17°, по-ниски на места в Горнотракийската низина и котловините, където ще е почти тихо и ще има ниска облачност или мъгла, в София - около 12°.

 

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е значително по-ниско от средното за месеца. Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен югозападен вятър. Максимални температури - между 12° и 16°. Температурата на морската вода е около 9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен западен вятър. Ще е топло за сезона с максимална температура на 1200 метра около 13°, на 2000 метра - около 7°.

 

В четвъртък след обяд в Дунавската равнина вятърът ще се смени със северозападен, облачността ще се увеличи и през следващите два дни ще бъде облачно. В четвъртък - все още почти без валежи, в петък и събота на места в страната ще вали, предимно дъжд. В нощните часове в западните планински райони дъждът временно ще преминава в сняг. Вятърът ще е от североизток, в събота временно от югоизток, ще е слаб до умерен.

 

Дневните температури ще се понижат, но средноденонощните ще останат по-високи от обичайните за първата половина от януари. Преобладаващите минимални ще са между 2° и 7°, в четвъртък в югоизточните райони все още до 10°-12°, а в отделни котловини - 0° - минус 1°. Максималните в четвъртък ще са между 12° и 17°, под 10° ще остават в западната част на Горнотракийската низина и в отделни котловини, където през по-голямата част от деня ще се задържи почти тихо, в петък и събота ще са предимно между 3° и 8°.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени